Bio

BIOGRAFIA

PauNascut el 1989. En Pau és un guitarrista que aborda la música des de múltiples angles i conceptes interpretatius, entenent i estudiant la guitarra com a instrument transversal. Es mou en molts estils i gèneres musicals, sempre buscant aportar sonoritats guitarrístiques de qualitat i idees creatives. Des de la música clàssica fins al jazz modern i el pop, sent un gran respecte i una gran admiració per a tots els estils. La seva música original és reflex i resultat dels seus diferents enfocaments de la guitarra i de la música.

Va començar a treballar com a músic de directe i d’estudi als 16 anys. Des de llavors ha participat en vàries sessions d’enregistrament i ha col·laborat amb artistes molt variats en quant a estil i context musical (anotats sota aquest text). Ha actuat com a solista clàssic, solista amb orquestra i quartets de corda, dins de grups de música de cambra, en bandes de rock, com a músic acompanyant de cantants (en grup i en solitari), en grups de jazz, pop, folk, world music, flamenc i altres tipus de formacions. Ha tocat amb gran part dels músics més reconeguts de Barcelona, Catalunya i País Valencià, i ha actuat i enregistrat en diferents països (Regne Unit, Espanya, Alemanya, França, EEUU, Finlàndia, Portugal, Estònia, Itàlia, Àustria, Suïssa, Luxemburg…)

Ha estudiat guitarra clàssica des dels 8 anys i fins a finalitzar la carrera a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota el mestratge de Zoran Dukic, un dels guitarristes més destacats dels nostres temps, obtenint les més altes qualificacions. En l’àmbit de la guitarra clàssica ha estudiat també amb Vicenç Mayol, Laura Young, Àlex Garrobé i Feliu Gasull. L’any 2007 va guanyar el Premi d’Honor al Conservatori Professional de Música de Badalona, el 2005 el Primer Premi del concurs Sant Anastasi de Lleida, i el 2009 el Segon Premi i el Premi del Públic al concurs de guitarra clàssica Certamen Llobet de Barcelona.

A banda d’haver rebut una educació musical acadèmica, en Pau ha dedicat molt de temps a aprendre a través de l’audició de gravacions i d’altres músics, formant-se en una gran part de forma autodidacta. En el camp de la música moderna ha estudiat guitarra jazz amb el gran guitarrista Dani Pérez, piano jazz amb Joan Aymerich, la tècnica flamenca amb Rafael Cañizares, Juan Manuel Cañizares i Anton Jimenez, i ha après conceptes jazzístics d’Horacio Fumero, Carme Canela, Gorka Benítez, Andreu Zaragoza, Bob Reynolds, Ben Monder, Jaume Llombart, Wayne Krantz i Adam Levy, entre d’altres. La seva tècnica multiestilística és una mescla de les tècniques clàssica i flamenca, abarcant també l’estil fingerpicking nord-americà, tocar amb pua i tocar amb slide. Té un coneixement profund de la guitarra com a instrument i de l’art de fer-la sonar.

[fblike url=”https://www.facebook.com/paufigueresmusic” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

En Pau ha treballat amb:

Green House Studio, Adri González Band, Adrià Plana, Aleix Tobias, Alessio Arena, Alfonso Vilallonga, Ángela Furquet, Bikimel, Borja Penalba, Brian Dunning, Carles Belda, Carles Dénia, Carme Cuesta, Clara Peya, Collectif-Pops, Dagoll Dagom, Dani Espasa, David Soler, Domini Màgic, Eduard Iniesta, [email protected], Elena Gadel, Eliseo Parra, Feliu Gasull, Feliu Ventura, Folkmus, Gaudium, Gemma Abrié, Gemma Humet, Isa Mirallas, Joan Amèric, Jimmy Malla, Judit Neddermann, Karol Green, La Carrau, La Crem, La Mort du Cygne, Lídia Pujol, Lluís Llach, Manel Valdivieso, Maria de Medeiros, Maria del Mar Bonet, María José Montiel, Marina Rossell, May Cheung, Mayte Martín, Mel Semé, Mercedes Peón, Miquel Àngel Cordero, Miquel Gil, Mirna, Mone, Murtra Ensemble, Òscar Alabau, Pechrima, Pep Sala, Quartet Brossa, Ramon Figueras, Ravi Ram, Re-set, Robert Nesta Songs, Roger Pistola, Roman Gottwald, Sangre de Loro, Sergi Alpiste, Sílvia Pérez Cruz, Sopa de Cabra, Tal Ben Ari, Temps Record, The Perfect Fool, The Spotifais, Tiziana, Toti Soler, Trio Berna, Trio Silvestre, Txell Sust, Txo Titelles, Vic Moliner, Xavi Lozano